Projekti “Albanian Roots – Rrenjet Shqiptare” Ishem, Durres
Albanian Roots | Termeti

Projekti “Albanian Roots – Rrenjet Shqiptare” Ishem, Durres

Organizata ‘Rrenjet Shqiptare’ ka nën kujdesin e veçantë projektin e fondeve të shqiptareve nga e gjithë bota ku kontribuan për të ndihmuar të dëmtuarit nga Termeti. Nder të tjera, Bordi i Organizatës sonë ka menduar t’i ofrojë zonës së Ishmit Durrës, pervec ndërtimit të shtëpive, do behet e mundur dhe realizimi i një biblioteke të…

THE MARCH FOR CHAMERIA IN NEW YORK – VATRA PARTICIPATES AND PAYS TRIBUTE TO THE ARBERESH PARADE
Albanian Roots

THE MARCH FOR CHAMERIA IN NEW YORK – VATRA PARTICIPATES AND PAYS TRIBUTE TO THE ARBERESH PARADE

By: Rafaela Prifti In my view, if we keep silent about a chapter of our history, then it won’t be long before we would be forced to learn about Albania and Albanians from the Serbs’, Greeks’ or Turks’ viewpoint. The Albanian Parade at the 2019 Annual Ethnic Communities March was dedicated to Chameria in recognition…

Përse Organizata Albanian Roots – Rrënjët Shqiptare nuk merr pjesë në “Samitin e Diaspores”
Albanian Roots

Përse Organizata Albanian Roots – Rrënjët Shqiptare nuk merr pjesë në “Samitin e Diaspores”

Përse Organizata Shqiptaro – Amerikane Albanian Roots – Rrënjët Shqiptare nuk merr pjesë në “Samitin e Diaspores”. Organizata Rrënjët Shqiptare – Albanian Roots është një nga organizatat më vitale të komunitetit shqiptaro – amerikan e cila prej vitesh organizon të vetmen paradë shqiptare në Nju Jork, kushtuar traditës, kulturës dhe vlerave tona kombëtare. Natyrisht ne…

Presidenti Grek Çamët jan kriminel! – NUK reagon Shqipëria!
Albanian Roots

Presidenti Grek Çamët jan kriminel! – NUK reagon Shqipëria!

Presidenti Grek Pavlopulos “Çamët jan kriminelë”- NUK rreagon Shqipëria! “Çamët kriminelë!” Idrizi: Pavlopulos po sillet si trashëgimtari direkt i Napoleon Zervës Kreu i PDIU-së Shpëtim Idrizi komenton deklaratat e presidentit grek  Prokopis Pavlopulos i cili u quajti” kriminelë çamët” . Në studion e Ora News me gazetaren Beti Njuma, Idrizi tha se Pavlopulos po sillet si…

“Kosova duhet të qëndrojë në kurs” nga Shirley Cloyes DioGuardi Përgjigjja ndaj taksës 100%mbi Serbi
Albanian Roots

“Kosova duhet të qëndrojë në kurs” nga Shirley Cloyes DioGuardi Përgjigjja ndaj taksës 100%mbi Serbi

Përgjigjja ndaj taksës 100 për qind mbi Serbinë: Unë besoj se Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian kanë tejkaluar kufijtë e tyre duke i bërë thirrje Kosovës që të shfuqizojë tatimin e 100 për qind të importit nga Serbia dhe Bosnje Hercegovina. Një vend sovran ka të drejtën sovrane të ngarkojë çdo gjë që dëshiron…